vriendschap, ontwikkeling en service

Tafelronde 92 Veenendaal

Wat is Tafelronde 92?

Veenendaal is nummer 92 van de Nederlandsche Tafelronde en bestaat uit een club mannen van maximaal 40 jaar die een verbinding hebben met de regio Veenendaal. Binnen de Tafel hebben alle leden verschillende beroepen, dit geeft een hele bijzondere en energieke dimensie en draagt bij aan ieders persoonlijke ontwikkeling maar ook die van de gehele Tafel. De Tafel komt minimaal eenmaal per maand samen waar we met z’n allen vergaderen over allerlei gave activiteiten die continue georganiseerd worden met onze vier doelstellingen als leidraad:

Vriendschap

Een groep mannen bij elkaar in dezelfde levensfase met ieder een ander beroep, dat kan haast niet anders dat er met een biertje goede vriendschappen onderstaan. We delen veel met elkaar en helpen elkaar waar mogelijk. Naast de goede feestjes die we hebben is er elk jaar ook een startweekend van het bestuursjaar die soms zelfs buiten de grenzen van Europa gaat.

Service

Wij vinden ons absoluut geen serviceclub maar vinden het wel degelijk belangrijk om bij te dragen aan de maatschappij. Het liefst doen we dit door onze handjes uit de mouwen te steken, bijvoorbeeld door eigen evenementen te organiseren zoals de ValleyRun of een dance event als Dance4Charity. Hiermee halen we geld op zodat we diverse lokale en internationale goede doelen kunnen steunen. Dit kunnen individuele Veenendalers zijn die een steuntje in de rug kunnen gebruiken of de bouw van een school in lage ontwikkelde gebieden in India. De Stichting Social Service Tafelronde 92 te Veenendaal is een stichting opgericht door de leden van de Tafelronde 92. De gelden van de stichting, en waar ook de opbrengsten van de Valley Run naar toe gaat, zal uitsluitend besteed worden aan goede doelen zoals die hier worden beschreven.

Internationale vriendschap

Het klinkt misschien erg vaag voor een buitenstaander maar het netwerk van Tafels wereldwijd staat letterlijk heel dichtbij. Zo is er elk jaar een ‘number meeting’ waar alle nummers 92 bij elkaar komen. Zo was dit in 2017 in Nederland waar wij andere Tafelaars hebben ontvangen uit o.a. Zuid-Afrika, Zweden, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en gaan wij met ruim 20 man en vrouw naar India in 2018. Life changing experiences!

Zelfontwikkeling

Interessante sprekers tijdens de vergadering over allerlei onderwerpen, mooie bedrijfsbezoeken bij aantoonbare bedrijven lokaal of nationaal. Maar voornamelijk het organiseren van kleine tot grote evenementen en feesten maar zeker ook leren van elkaar.

 

Meer informatie over Tafelronde 92 vindt je op onze website rt92.nl.